Wmo

Heeft u een beperking of gezondheidsproblemen? Maar wilt u wel graag in uw eigen woning blijven wonen? Misschien zijn er dan hulpmiddelen of aanpassingen in uw woning nodig. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de WMO. Dit is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het doel van de WMO is dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

Hulpmiddelen nodig?

De WMO is er voor mensen met een beperking en daarom speciale voorzieningen nodig hebben. Zij kunnen bij de gemeente een aanvraag doen voor ondersteuning. Dit kunnen hulpmiddelen zoals een rolstoel of scootmobiel zijn. Maar het kan ook gaan om een woningaanpassing. Bijvoorbeeld een verhoogd toilet of een traplift. Ook als u moet verhuizen naar een aangepaste woning, kunt u voor hulp terecht bij de gemeente.

Eigen bijdrage

De WMO kijkt wel eerst naar uw eigen (financiƫle) mogelijkheden. Houdt u er ook rekening mee dat u een eigen bijdrage moet betalen. Deze eigen bijdrage wordt o.a. bepaald naar inkomen en de hoogte van de investering.

Aanvraag indienen bij gemeente

Zit u in een situatie waarbij u hulpmiddelen nodig heeft? Dan kunt u het beste contact opnemen met de gemeente (de contactgegevens leest u hieronder). Zij beoordelen uw aanvraag voor ondersteuning. Dit kan gaan om bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, een rolstoel of een gehandicaptenparkeerkaart. Meer informatie is ook te vinden op de website van de gemeente.

Zorgloket gemeente Emmen
Het Zorgloket van de gemeente Emmen is in het KlantContactCentrum van het gemeentehuis en op werkdagen geopend van 8.30 tot 16.30 uur (op donderdag van 8.30 tot 19.00 uur).
Raadhuisplein 1, Emmen
telefoon: 14 0591
e-mail
website www.emmen.nl/zorgloket

WMO-loket Gemeente Borger-Odoorn
Het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn is in het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis en geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.00 uur. 's Middags alleen op afspraak.
Hoofdstraat 50, Exloo
telefoonnummer 14 0591
e-mail
website www.borger-odoorn.nl

Na goedkeuring

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, zorgt Lefier voor de uitvoer van de werkzaamheden en de verdere afwikkeling met de gemeente.

Na afwijzing

Als uw aanvraag door de gemeente wordt afgewezen kunt u ervoor kiezen de voorziening(en) zelf aan te schaffen. Het is niet mogelijk dit via Lefier aan te laten brengen. Wel dient u van te voren contact op te nemen met Lefier en toestemming aan te vragen voor wijzigingen in of aan de woning. Meer hierover leest u op de pagina woning veranderen of aanpassen.

Wij stellen ons graag aan u voor

Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie in Noord-Nederland. Met onze vestigingen in Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal zetten we ons elke dag in voor goede woningen, buurten en wijken. Zodat de omgeving inspiratie geeft aan wie er woont.